CGT supervisie

Opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut

Heb je een wo-opleiding afgerond, een CGT basiscursus gevolgd en voldoe je aan de werkervaringseis? Wordt Cognitief Gedragstherapeut! Als cognitief gedragstherapeut ben je bekwaam om cognitief gedragstherapeutische behandelingen op verantwoorde wijze uit te voeren en ben je voor veel werkgevers een gewaardeerde professional.

 

De supervisie

Je maakt opnames van therapiegesprekken en bespreekt deze tijdens de supervisie. Over elke supervisiesessie schrijf je een verslag met daarin een samenvatting van de besproken onderwerpen, de werkwijze en het geleerde. Na iedere 10 of 20 sessies volgt een evaluatie aan de hand van je leerdoelen. Per oktober 2018 worden competenties tevens getoetst middels praktijktoetsen. Zie voor de (overgangs)regeling www.vgct.nl

 

Duur van de supervisie

Om je te kunnen registreren als cognitief gedragstherapeut moet je 75 tot 100 supervisie sessies volgen bij ten minste twee supervisoren waarin 200 therapiesessies zijn gesuperviseerd. De duur van de supervisie hangt dan ook af van je wensen. Zie voor de overige eisen voor de registratie tot cognitief gedragstherapeut het registratiereglement (zie formulieren).

 

Duur van de sessies

Een sessie duurt 45 minuten. Het is raadzaam dubbele sessies te plannen.

 

Kosten

De kosten bedragen 115 Euro per 45 minuten. Het tarief voor instellingen bedraagt 125 Euro per 45 minuten.

 

Contract

Ik werk met een supervisiecontract (zie formulieren). Hierin staan de afspraken die we met elkaar maken.